Hvordan opbevarer jeg kondomer?

Der er slet ikke nogen tvivl om, at kondomet er det bedste valg, når det kommer til prævention. Selvom der findes mange valgmuligheder inden for prævention, så er kondomet den eneste løsning, der både beskytter mod kønssygdomme og graviditet. Alle andre former beskytter kun mod den uønskede graviditet.

Derfor er det altid en god idé at have kondomer på lager, hvis du er seksuel aktiv, især hvis du ikke har en fast partner, men også hvis du har en. Finder du for eksempel ud af, at din faste partner får en kønssygdom, så kan I fortsætte samleje, så længe i beskytter jer med kondom.

Alt om kondomer og opbevaring

Hvis du ikke bruger dit lager af kondomer op hver eneste uge og køber et nyt, er det en god idé at tænke over, hvordan du opbevarer dem. Rigtig mange kender det, at have fået et gummi i en gave for sjov, da de var unge, eller udleveret til seksualundervisning. Det kan derefter komme til at ligge i en pung eller en skuffe i mange år, indtil det bliver fundet frem i en pludselig opstået nødssituation. Det er ikke optimalt.

Det er vigtigt, for at kondomet fungerer fuldstændig, at det ikke revner eller går i stykker på anden måde. Det er der større sandsynlighed for, at det gør, hvis det er meget gammelt. De fleste kondomer kan holde sig i 4-5 år og den tid bør ikke overskrides, hvis du vil være beskyttet. Derfor er det en god idé at smide de åregamle pakker ud og i stedet købe nogle nye, eller i det mindste kigge på holdbarhedsdatoen.

Sandsynligheden for, at det går i stykker, er også større, hvis det for eksempel har ligget i en pung, hvor det er blevet mast og bøjet rigtig meget. Derfor bør du aldrig opbevare kondomet et sted, hvor det kan blive beskadiget.

En god idé at have det lige ved hånden

Det er mest optimalt at opbevare sit lager ved en skuffe lige ved siden af sengen. Så har du det lige ved hånden, når du skal bruge det, og det er samtidig ikke udsat for at gå i stykker. Dog kan det være en god idé at have et med på farten, så du altid har det lige ved hånden og ikke kun hjemme i din egen seng.

Derfor er der flere løsninger, hvis du vil have et kondom med i tasken, men gerne vil være sikker på, at det ikke går i stykker. Du kan nemlig købe en diskret boks til det, som er hård og dermed beskytter mod slag og skarpe genstande. Flere kondomfirmaer sælger også deres produkter i hårde pakker i stedet for bløde pap pakker.

Relaterede spørgsmål på Basicbox

Hvad er et kondom lavet af?

Hvorfor bør jeg bruge kondom?

admin