Gode grunde til at bruge kondom

Hvorfor skal man egentlig bruge kondom? Sådan spørger mange danskere hver dag sig selv, og det kan være at du er en af dem. Men der findes rigtig mange gode grunde til, at man skal bruge kondom, som vi kommer ind på i denne artikel.

Det er især unge, der ikke bruger kondom når de er sammen. Nogle af de mest kendte årsager til, at det ikke kommer i brug, er at det enten er en fast partner, at der bliver brugt anden prævention, eller simpelthen fordi det bliver glemt.

Men problemet er bare, at selvom det er en fast partner, så kan man ikke være sikker på, at man ikke har en kønssygdom, før man er blevet testet hos lægen. Og selvom der bliver brugt anden prævention, som f.eks. p-piller, så er man ikke beskyttet mod kønssygdomme, kun mod graviditet.

Herunder lister vi tre gode grunde op til at du skal huske at bruge kondom.

Tre gode grunde – derfor skal du bruge kondom

  1. Beskytter mod kønssygdomme
    Som den eneste form for prævention beskytter kondomet imod seksuelt overførte sygdomme. Hver gang man har samleje med en ny partner, er man i risikozonen for at få overført en kønssygdom. Hvis sygdommene ikke bliver opdaget og behandlet i tide, kan de have store konsekvenser. Det er desuden træls at skulle et smut forbi lægen og undersøges for sygdomme, når det kunne undgås ved blot at huske gummiet.
  2. Det er ansvarligt
    At have kondomer på sig, når et uplanlagt samleje pludselig bliver en realitet, viser blot at du er ansvarlig og selvstændig. Det er kun en fornuftig ting at beskytte sig mod eventuelle sygdomme og graviditet, ligesom man også bliver hjemme fra arbejde når man er syg, for at undgå at smitte kollegaerne, samt at man holder sig for munden, når man hoster.
  3. Det beskytter mod både gravitet og kønssygdomme
    Når du bruger kondom, er du beskyttet mod hele to ting. Det er nemlig den eneste form for prævention, som beskytter mod både graviditet og kønssygdomme.

Køb kondomer online

Hvis du, ligesom den største del af befolkningen, synes det er lidt pinligt at lægge en pakke kondomer på indkøbsbåndet sammen med resten af dine varer, så kan du i stedet købe dem online, og få dem sendt hjem til dig i en diskret indpakning. Det kan du gøre via kondomshops som Gummihat.dk eller Hotrubbers.dk.

Der er altså ingen undskyldning for ikke altid at have mindst et kondom på sig. Du kan lægge det enten i tasken eller i pungen, som de fleste altid har med sig alligevel.

admin